Tir de critici la adresa agentei lui Tom Cruise, Madonnei și a lui Natalie Portman pentru calificarea drept „genocid” a răspunsului Israelului la atacul Hamas

de Gloria Sauciuc în 25 Oct 2023
„Ce e mai trist decât să fii martor la genocid? Să fii martor la negarea genocidului!”, a scris femeia

Maha Dakhil, una dintre cele mai importante persoane din CAA/Creative Artists Agency, agenția de la Hollywood ce reprezintă actori și staruri de calibru - precum Tom Cruise, Madonna, Natalie Portman, Anne Hathaway, Salma Hayek, Reese Witherspoon, Olivia Wilde etc. - a stârnit controverse cu postări pe rețelele de socializare în care a calificat drept „genocid” răspunsul Israelului față de Hamas, scrie Variety. Aaron Sorkin (The Social Network) a reziliat contractul cu CAA în urma celor scrise de femeie.

Pe 18 octombrie, Maha Dakhil, fiică a unor imigranți din Libia, a redistribuit o postare de pe un cont numit „Palestina liberă”, care comenta reacția Israelului la atacul terorist de pe 7 octombrie al Hamas. În postare se scria: „Chiar acum aflați cine susține genocidul”, la care Dakhil a adăugat propria remarcă - „Asta e o replică pentru mine”. Apoi a postat o a doua imagine sub care scria „Ce e mai trist decât să fii martor la genocid? Să fii martor la negarea genocidului!”. Mai târziu, a șters ambele postări de pe contul ei.

Puternica agentă a unor clienți celebri, precum Tom Cruise și Madonna, se află sub tirul criticilor la compania sa, Creative Artists Agency, și în comunitatea hollywoodiană în general, din cauza unor postări controversate pe Instagram referitoare la Israel.

„Am făcut o greșeală redistribuind asta pe Instagram, în cuvinte care dor. Ca mulți dintre noi, am inima frântă. Mă mândresc cu faptul că susțin umanitatea și pacea”, relata Dakhil pentru Variety într-o declarație pe 19 octombrie. „Sunt atât de recunoscătoare prietenilor și colegilor evrei care au subliniat implicațiile celor spuse și care m-au învățat starea lucrurilor. Am eliminat mesajul. Îmi cer scuze pentru durerea pe care am produs-o...”

Angajați ai CAA și zeci de oameni din industrie s-au simțit jigniți și întristați de postările femeii, pe care le-au considerat antisemite. Alții au fost șocați de faptul că un proeminent negociator s-a băgat într-o problemă atât de dureroasă și incendiară într-un mod public. Dakhil își folosește deseori platformele sociale pentru a susține cauze, inclusiv #TimesUp, comentează Variety.

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells